Project & Partners

Initiatief en organisatie

energiehuis veneco

Dit groepsaanbod is een initiatief van Veneco.  Deze intercommunale, actief in 21 gemeenten rond Gent, ondersteunt gemeenten bij taken rond energie, klimaat en duurzaamheid. Het groepsaanbod kadert binnen de gemeentelijke (en Vlaamse) doelstelling om het renovatietempo van particuliere woningen te verhogen. Op de website lees je meer over de werking van het Energiehuis.

Mobiel Energiehuis

In de gemeenten wordt via een mobiel energiehuis het groepsaanbod onder de aandacht van de inwoners gebracht. Het mobiel energiehuis heeft tot doel een duurzame renovatiegolf op gang te brengen binnen de Venecoregio, met als kernboodschap: renoveren is mogelijk voor iedereen wanneer men beschikt over de juiste informatie, deskundig advies en begeleiding op maat. Wil je weten wanneer het mobiel energiehuis halt houdt in jouw gemeente? Kijk snel hier.

Energent werd door Veneco aangesteld om het groepsaanbod te organiseren en deelnemers te begeleiden. Als energiecoöperatie verenigt Energent burgers in hun streven naar een duurzame en klimaatneutrale samenleving, via rechtstreekse participatie van meer dan 1.600 coöperanten. Lees hier meer over Energent of over de begeleiding door Energent binnen het groepsaanbod. Energent ontvangt financiering voor dit groepsaanbod via Fluvius en via 3% commissie op elke betaalde factuur.

Fluvius logo

 

Fluvius is de Belgische netbeheerder van elektriciteit en aardgas in alle gemeenten van het Vlaams Gewest. Fluvius medefinanciert dit groepsaanbod in de vorm van de Burenpremie. Dit is een premie die in het leven is geroepen voor renovatiebegeleiders.

wonen leie en schelde

 

De wijkrenovatietrajecten met het mobiel energiehuis worden opgezet in samenwerking met ILV Wonen Leie en Schelde.

Deelnemende gemeenten

Aalter

Aalter

Assenede

Assenede

Destelbergen

Destelbergen

Evergem

Evergem

Eeklo

Eeklo

Deinze

Deinze

De Pinte

De Pinte

Gavere

Gavere

Kaprijke

Kaprijke

Lievegem

Lievegem

Lochristi

Lochristi

Maldegem

Maldegem

Melle

Melle

Merelbeke

Merelbeke

Nazareth

Nazareth

Sint-Laureins

Sint-Laureins

Wachtebeke

Wachtebeke

Zelzate

Zelzate

Zulte

Zulte

Opgelet: als inwoner van Gent val je buiten het werkingsgebied van Veneco. Voor gratis begeleiding van het energiezuinig renoveren van je woning, kan je als Gentenaar terecht bij De Energiecentrale.

 

Partner-aannemers

Via een aanbestedingsprocedure zijn per ingreep minstens twee partner-aannemers geselecteerd, die marktconforme prijzen combineren met een goede kwaliteit en betrouwbare service. Vanuit het groepsaanbod kijken we mee bij elke stap in het traject. Op die manier worden de partner-aannemers permanent geëvalueerd en ben je als deelnemer steeds zeker van een correcte en vlotte samenwerking.

Heldr Glas

Heldr Glas

Verschueren Isolatiewerken (Klimaplus)

Verschueren Isolatiewerken (Klimaplus)

Isolteam

Isolteam

Weemaes Glaswerken

Weemaes Glaswerken

Isolblow

Isolblow