Traject ‘Standaard’

Dakisolatie, binnengevelisolatie, vloerisolatie, ventilatie

  1. Meld je aan via het inschrijvingsformulier en boek meteen een belmoment met de renovatie-adviseur van Energent. Tijdens het telefoongesprek maakt de adviseur een inschatting over de omvang van de werken en de geschikte aannemer.
  2. Na het telefonische intakegesprek wordt een afspraak gemaakt met de partner-aannemer, die (meestal) samen met de adviseur ter plaatse komt. De partner-aannemer bespreekt samen met jou en de renovatie-adviseur  van Energent jouw ingreep. Renovatie-adviseur geeft ook een algemeen energie-advies voor je huis.*
  3. De partner-aannemer stuurt jou daarna de offerte, met de renovatie-adviseur in cc. De renovatie-adviseur controleert de offerte op prijs, kwaliteit en technische aspecten en bespreekt dit met jou. Krijg je ter vergelijking graag een extra offerte, dan kan je die zelf aanvragen bij een aannemer naar keuze. Ook deze offerte kan gecontroleerd worden door de renovatie-adviseur.
  4. Als je de offerte goedkeurt, voert de partner-aannemer de ingreep binnen een redelijke termijn uit.
  5. Daarna controleert de renovatie-adviseur de uitvoering (steeksproefgewijs) en helpt jou bij het aanvragen van premies.

Waarom is dit een groepsaanbod?

Elke aannemer die offertes maakt binnen dit project heeft bij Energent (de projectuitvoerder) een goede reputatie op vlak van prijs en kwaliteit. Ze hebben in het kader van dit project een overeenkomst gesloten rond diverse aspecten zoals kwaliteit van uitvoering en communicatie. Ze zijn daarom partner-aannemers.

De deelnemers van het groepsaanbod kunnen echter naast deze offerte steeds een andere offerte opvragen op eigen initiatief. Als bij verschillende deelnemers blijkt dat deze tweede offerte een betere prijskwaliteit heeft dan die van de partner-aannemers, stopt de samenwerking tussen Energent en de partner-aannemers en wordt een nieuwe partner gezocht. Op die manier worden de partner-aannemers permanent gestimuleerd om hun prijs scherp te houden. In die zin is hun prijszetting lager dan in een normale situatie en is er dus sprake van een groepsaanbod.

*Gratis en onafhankelijk energie-advies

Tijdens het offertebezoek, is ook de onafhankelijke renovatie-adviseur van Energent aanwezig. Deze renovatie-adviseur garandeert dat de aannemer de correcte zaken opneemt in zijn offerte. Tijdens het bezoek, zal de renovatie-adviseur ook de rest van de woning bekijken. Zo kan je een plan maken voor jouw huis op de lange termijn.

traject standaard offerte groepsaanbod renovatie