Traject plat dak

Stappenplan

  1. Meld je aan via het inschrijvingsformulier (kies ‘plat dak’) en boek meteen een plaatsbezoek met een renovatie-adviseur van Energent.
  2. De renovatie-adviseur van Energent komt ter plaatse en maakt een dakdossier op. De adviseur bekijkt samen met jou welk type isolatie het beste zou zijn en waar de aannemer moet op letten. Het dakdossier bevat alle info (afmetingen, typologie, huidige staat van de woning, eventuele koepels, etc.,) die nodig is om een correcte offerte te kunnen opmaken. Dit dakdossier wordt uitgestuurd naar minstens 2 partner-aannemers.
  3. De partner-aannemers sturen jou elk een offerte, op basis van het dossier en zonder plaatsbezoek. De renovatie-adviseur staat in cc.
  4. De renovatie-adviseur vergelijkt beide offertes en bespreekt deze met jou.
  5. Als je één van de offertes goedkeurt, voert de partner-aannemer de ingreep binnen een redelijke termijn uit.
  6. Daarna controleert de renovatie-adviseur de uitvoering (steekproefsgewijs) en helpt jou bij het aanvragen van premies.

Waarom is dit een groepsaanbod?

Binnen dit project werden samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met diverse partner-aannemers rond kwaliteit van uitvoering en communicatie. Deze aannemers maken hun offerte op zonder plaatsbezoek bij de deelnemer, met verschillende voordelen als gevolg:

  • Jij als deelnemer wordt minder belast.
  • De aannemers hebben minder werk om hun offerte op te maken want het bespaart hen een een verplaatsing en een tijdsintensieve opmeting.
  • Energent (de renovatiebegeleider) kan sneller en beter de offertes te vergelijken want elke offerte is gebaseerd op exact dezelfde veronderstellingen.

Deze werkwijze leidt niet alleen tot een efficiëntiestijging, maar ook tot een heldere vorm van prijsvergelijking tussen twee of meer concurrenten. Hierdoor is de prijszetting scherp, en is er dus wel degelijk sprake van een groepsaanbod.

Gratis en onafhankelijk energie-advies

Tijdens het startbezoek (stap 2), zal de renovatie-adviseur ook de rest van de woning bekijken en hierover een rapport opmaken. Zo kan je een plan maken voor jouw huis op de lange termijn.