Traject Warmtepomp

Stappenplan

  1. Meld je aan via het inschrijvingsformulier en boek meteen je belmoment met een adviseur.
  2. In het telefoongesprek zal de adviseur je enkele vragen stellen en zo bepalen of je huis wel geschikt is voor een warmtepomp. Indien dit zo is, kan meteen een afspraak ingepland worden voor het huisbezoek door de renovatie-adviseur. Indien niet, geven we jou feedback over wat wel mogelijk is.
  3. De renovatie-adviseur van Energent komt ter plaatse en maakt een warmtepompdossier op. De adviseur bekijkt samen met jou welk type warmtepomp het beste zou zijn voor jouw huis en verbruik. Het warmtepompdossier bevat alle info (indeling woning, typologie, huidige staat van isolatie, oppervlakte, etc.,) die nodig is om een correcte offerte te kunnen opmaken. Dit warmtepompdossier wordt uitgestuurd naar minstens 2 partner-aannemers.
  4. De partner-aannemers sturen jou elk een offerte, op basis van het dossier en zonder plaatsbezoek. De renovatie-adviseur staat in cc.
  5. De renovatie-adviseur vergelijkt beide offertes en bespreekt deze met jou.
  6. Als je één van de offertes goedkeurt, voert de partner-aannemer de ingreep binnen een redelijke termijn uit.
  7. Daarna controleert de renovatie-adviseur de uitvoering (steekproefsgewijs) en helpt jou bij het aanvragen van premies.

Waarom is dit een groepsaanbod?

Binnen dit project werden samenwerkingsovereenkomsten afgesloten met diverse partner-aannemers rond kwaliteit van uitvoering en communicatie. Deze aannemers maken hun offerte op zonder plaatsbezoek bij de deelnemer, met verschillende voordelen als gevolg:

  • Jij als deelnemer wordt minder belast.
  • De aannemers hebben minder werk om hun offerte op te maken want het bespaart hen een een verplaatsing en een tijdsintensieve opmeting.
  • Energent (de renovatiebegeleider) kan sneller en beter de offertes te vergelijken want elke offerte is gebaseerd op exact dezelfde veronderstellingen.

Deze werkwijze leidt niet alleen tot een efficiëntiestijging, maar ook tot een heldere vorm van prijsvergelijking tussen twee of meer concurrenten. Hierdoor is de prijszetting scherp, en is er dus wel degelijk sprake van een groepsaanbod.

Gratis en onafhankelijk energie-advies

Tijdens het startbezoek (stap 3), zal de renovatie-adviseur ook de rest van de woning bekijken en hierover een rapport opmaken. Zo kan je een plan maken voor jouw huis op de lange termijn.